maandag 23 september 2013

Recept: Mexicaanse lasagne

Vandaag probeerde ik een nieuw recept uit dat ik graag met jullie wil delen; Mexicaanse lasagne. Maar lasagne is toch helemaal niet Mexicaans? Klopt. Deze echt wel, vind ik dan.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 pakje wraps/tortilla's (je hebt er zo'n 6 nodig)
  • 5 tomaten
  • Geraspte kaas; liefst cheddar
  • 500 ml tomatensalsa 
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 zakje tacokruiden
  • Verse koriander
  • Optioneel: pepers

Bereidingswijze:

  • Bak het gehakt tot het bruin is en voeg dan de tacokruiden & juiste hoeveelheid water (staat op het zakje) toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes en meng met een beetje koriander.
  • Verdeel de helft van het gehakt over de bodem van een ovenschaal.
  • De volgende laag wordt van tortilla's.
  • De laag daarna bestaat uit de helft van het tomatenmengsel.
  • Dan weer een laag tortilla's
  • Ga zo door tot het gehakt en het tomatenmengsel op is en eindig met de kaas. Let op: eindig niet met een laag tortilla's. Deze worden dan hard in de oven en dat is smerig!
  • Klaar? Dan mag de schaal voor 50-60 minuten de oven in.
  • Wanneer hij klaar is verdeel je het over 2 borden en schep je een beetje salsa en crème fraîche over de maaltijd. Garneer met een takje koriander.
  • Eet smakelijk!
Tip: 

Serveer dit gerecht met een frisse salade en nachos. Hierbij kun je de tomatensalsa ook weer gebruiken!

Eigen foto:


2 opmerkingen:

  1. Jaaa! Lekker receptje! Maar waar gebruik je de tomatensalsa dan voor (A) Voor het tomatenprutje neem ik aan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zie het een na laatste punt.
      Nadat de lasagne klaar is, schep je er salsa en creme fraiche op. Dus niet gebruiken voor het prutje! ;)

      Liefs xsusie93

      Verwijderen