donderdag 17 oktober 2013

Hoeraaaa, het is herfst!

Mensen in mijn omgeving weten dat ik van de herfst houd, hoewel het voor jullie misschien een beetje vreemd lijkt. Deze post gaat dan ook over mijn liefde voor de herfst en leuke herfst inspiratie en ideeën. 




Waarom ik van de herfst houd:

  • Het is ideaal weer voor een warme kop thee met koekjes
  • Het bos is adembenemend mooi
  • Pyjamadagen worden geaccepteerd
  • Filmmarathons zijn perfect voor een regenachtige dag
  • Het is oké om onder een dekentje weg te kruipen
  • Eekhoorntjes en egels.. Have to say more?
  • In de herfst is het heerlijk om uren in de keuken te staan, hallo lekkere cupcakes!
  • Slobbertruien zijn oké
  • Geurkaarsen en lantaarns..
  • Foto's maken in de natuur
  • Wegkruipen met een goed boek
  • Regenachtige dag? Tijd om mijn series in te halen
  • Warme chocolademelk (met slagroom)
  • En ga zo maar door!



Caloriebommetje: Appeltaart!

Ingrediënten:

Deeg
300 g bloem
100 g suiker
0.5 tl zout
200 g koude boter
1 ei
2 el ijskoud water

Vulling
60 g paneermeel
8 appels
100 g suiker
60 g rozijnen
4 tl kaneelpoeder
2 el custardpoeder

Extra nodig
plasticfolie
boter om in te vetten
springvorm van 22 cm
bloem om te bestuiven
1 eidooier met een scheutje room


Bereidingswijze:


Deeg
Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van 30 centimeter doorsnede. Hou de rest van het deeg apart. Vet de springvorm in en bekleed met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de appels, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes en meng samen met de suiker, rozijnen, kaneelpoeder en custardpoeder. Leg de appel in laagjes over de bodem en druk stevig aan.

Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Snijd lange repen van circa 1,5 centimeter breed, leg ze kruislings over de taart in een rastervorm. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Bron recept: 24 kitchen



Home ideas:

  • Maak een herfstkrans en zet deze op tafel / hang hem aan de deur
  • Decoreer je huis met pompoenen / appels / andere herfstige dingen
  • Knutsel lantaarntjes in elkaar of haal ze kant en klaar bij woonwinkels zoals de Action of Kwantum
  • Drapeer kerstverlichting over de rand van je bed
  • Investeer in warme kleden en leuke kussens voor op de bank of het bed: hallo gezelligheid!
  • Koop geurkaarsen met typische winterse geuren
  • Steek de openhaard eens een keertje extra aan
  • Gebruik warmen tinten voor extra sfeer
  • Koop een dienblad en decoreer deze met eikels, kastanjes, kaarsen etc. Herfst sfeer gegarandeerd!




En jij, wat vind jij leuk (of niet) aan de herfst?






Geen opmerkingen:

Een reactie posten