zondag 24 november 2013

Recept: Mini-pizza Hawaii





Iedereen kent hem, de -oh zo beroemde- pizza Hawaii! Een heerlijke, vette pizza met ham, kaas en ananas. Nu houd ik enorm van bakken en besloot ik dit recept voor mini pizza's met jullie te delen.

*Warning*

Ze zijn extreem lekker!




Voor 20 mini pizza's heb je nodig:

5 vellen bladerdeeg
2 kleine blikjes ananas (mag al in stukjes, lekker makkelijk!)
1 zakje geraspte kaas
Hamblokjes (ongeveer 150 gram)
125 gram créme fraîche
2 eetlepels melk
1 ei
1 eetlepel bruine basterdsuiker


En verder: een cupcake bakblik & boter of bakspray om in te vetten.


Wat moet je doen: 

Verwarm de oven voor op 200 graden
Vet het bakblik in met boter (ik heb 2 bakblikken gebruikt, dat ging sneller)
Snijd de vellen bladerdeeg in vieren (4 vierkantjes per vel dus)
Doe de velletjes bladerdeeg in de ingevette bakvorm en druk ze een beetje aan
Meng de ham en ananasstukjes door elkaar en schep een beetje van dit mengsel bovenop ieder velletje bladerdeeg
Meng de créme fraîche, melk, het ei en de basterdsuiker door elkaar tot het een glad mengsel is. Dit mengsel ziet er vrij smerig uit, no worries! Doe in ieder cupcake vakje een eetlepel van het mengsel
Strooi overal geraspte kaas bovenop. Doordat je dit als laatste doet kun je het ook weglaten voor degenen die geen kaas lusten!
Als de oven warm is plaats je het bakblik erin en bak je de pizza's in ongeveer 20-25 minuten gaar
Als ze klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze nog 5-10 minuutjes in het bakblik zitten
Vervolgens kun je ze er met een vork uitwippen en ze warm serveren als lunch, tussendoortje of hartige snack (doen het altijd goed op verjaardagen!)




Eet smakelijk!

1 opmerking: