donderdag 13 februari 2014

Recept: de perfecte marmercake

Dit recept is simpel, snel en bovendien heerlijk! In de winter kan ik enorm genieten van een verse cake die in de oven staat en de keuken lekker laat ruiken. Deze cake doet dat zeker, ziet er daarnaast leuk uit en is altijd zo op!

Ik heb het recept voor jullie uitgetypt. De ingrediënten zijn dingen die je veelal al in huis hebt, handig!




Instagram foto van de laatste keer dat ik deze cake maakte


Benodigdheden/ingrediënten:
  • 250 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 250 gram roomboter (1 pakje)
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • En natuurlijk een bakvorm!

Bereidingswijze:
  • Vet de bakvorm in en verwarm de oven voor op 175 graden
  • Mix de roomboter (op kamertemperatuur) met de suiker
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe onder continu mixen
  • Zeef de bloem en voeg dit aan het mengsel toe. Mix weer goed door
  • Verdeel het beslag over twee kommen. Slechts een klein deel (ongeveer 1/3) komt in 1 kom, de rest in de andere
  • In de kom met het kleine deel beslag voeg je de cacaopoeder toe. Weer even mixen!
  • Schep de twee soorten beslag om en om in de cakevorm
  • Doe hem 55 á 60 minuten in de oven
  • Controleer daarna of hij goed gaar is door middel van een satéprikker. Komt hij droog uit de cake? Dan is je cake klaar!
  • Laat minimaal 30 minuten afkoelen voordat je hem uit het blik haalt
  • Geniet ervan!



Liefs, Susie

1 opmerking: